MSZP / Ezek tényleg ennyire hülyék?!

cliff-jump.jpg

A Fidesz beépített emberei vagy tényleg ennyire hülyék?! Csak ez lehet a kérdés azután, hogy a MSZP bejelentette, nem támogatja Karácsony Gergelyt miniszterelnöknek.

 

Ha valaki fél éve, azt mondja, hogy a gyengélkedő, de még mindig legnagyobb baloldali párt, néhány hónappal a választások előtt megbuktatja a saját miniszterelnök-jelöltjét, azt mondtam volna, hogy ilyen nincs, hiszen ezzel saját magát szúrná tökön.

face.jpg

No nem azért, mert Botka annyira jó jelölt lett volna - nem volt az. Hanem, mert annyi esze csak van egy politikai alakulatnak, hogy az uccsó pillanatban nem tesz egy nagy lépést a semmibe. De úgy látszik, nincs határa annak, amit a maszop irracionális önsorsrontásban végezni képes.

Ezt a kamikázé mentalitást követi akkor is, amikor bejelenti, hogy nem támogatja Karácsony Gergelyt miniszterelnöknek.

Nézzük csak ezt a briliáns eszmefuttatást.

Van egy jelölt, aki:

  • Egy új generációs politikus és ezért képes új szavazókat megszólítani, bevonni. Képes azokhoz is szólni, akik egy régi vágású szocinak már nem hisznek.
  • Aki ezen közben (szemben pl. Botkával) egy integratív figura – aki képes szót érteni az ellenzéki skála bármely tagjával, a dékás néniktől, a lmp-s zöldekig.
  • Aki tényleg baloldali – és hitelesen tudna megjeleníteni egy baloldali politikát.
  • Ja, és aki egyben a baloldali ellenzék legnépszerűbb politikusa.

 „Akkor mit is lépjünk?” – így az MSZP. „Hát semmiképpen se támogassuk.”

Bár azt gondolná az ember, hogy a józan ész birodalmában ezek meggyőző érvek , de ez az MSZP-t teljesen hidegen hagyja. Ő inkább belevágna valami jófajta 2014-et időző casting-ba, hátha ismét kisül belőle egy olyan elsöprő jelölt, mint Falus Ferenc…

falus-ferencet-nyakon-ontik-e1469630610205-1024x588.jpg

 

Ezek után tényleg csak egy kérdés marad: tényleg (ahogyan Botka is állítja) vannak Orbánéknak olyan beépített ügynökei az MSZP-ben, akik azért kapják a zsetont, hogy a szocik még véletlenül se csináljanak semmi olyat, aminek lenne értelme, és amitől a baloldal talán versenyképessé válhatna – vagy ezek egyszerűen tényleg ennyire hülyék?!

 

1362593493-ulyeseg.jpg