Miért Fidesz-csicska az LMP és a Momentum?

 

titkoskep.jpg

Hogyan segíti az LMP és a Momentum a Fideszt abban, hogy megnyerje a 2018-as választásokat.

Lassan mondom, hogy értsd. De fontos, hogy tényleg értsd!

Ha a választásokon a 106 választókörzetben a Fidesznek nem 1 darab ellenzéki kihívója van, akkor a Fidesz megnyerte a körzetet! Pont. Mondat vége!

Akármit hadovál az LMP, meg a Momentum a "megújulásról", meg az "ezekkel sohasem fogunk össze" dumáról, a matek nem változik.  

 

Lassan mondom, hogy értsd. De fontos, hogy tényleg értsd! 

Ha a választásokon a 106 választókörzetben nem 1 darab ellenzéki kihívója van a Fidesznek, akkor a Fidesz megnyerte a körzetet! Pont. 

Aki másról beszél, mellébeszél.

Nem arról van szó, hogy szeretjük-e a szocikat, meg hogy a régi politikusok fúj.... 

Nem, nem szeretjük a szocikat és a legtöbb régi politikus húzhatna a vérbe. DE NEM ERRŐL SZÓL A TÖRTÉNET!

Lassan mondom, hogy értsd. De fontos, hogy tényleg értsd! 

Amikor az LMP és a Momentum azt mondja, hogy ő nem "koordinál" az egyéni választókerületekben, akkor azt mondja (de facto), hogy maradjon a Fidesz! Ennek az egyenletnek nincs ugyanis más megfejtése. 

Ha az LMP és/vagy a Momentum ráindul egy másik ellenzéki jelöltre, akkor garantáltan Orbán embere nyeri meg a körzetet. Pont. Mondat vége. Matematikailag nincs más lehetőség. Ilyen az egyfordulós választási rendszer.

Namármost, az a bizonyos „1 darab ellenzéki jelölt" akár LMP-s is lehet, akár momentumos is lehet. De nyilván nem lehet mind a 106 körzetben LMP-s vagy momentumos jelölt. Mert hát a koordináció, a koordinált indulás épp azt jelenti, hogy másnak is lehet jó jelöltje, más is labdába rúghat - csak hát egyeztetni kell, hogy ki, hol...stb. Ez a koordináció, ez a koordinált indulás. 

Mégeccer, nem arról szól, szereted vagy rühelled-e a maszoposakat, együtteseket, stb. Arról szól, hogy ilyen a választási matek. Ha mondjuk, van egy együttes vagy egy dékás és arra ráindul egy LMP-s vagy momentumos, akkor a nevető harmadik, aki tuti, hogy megnyeri a körzetet, az Orbán Viktor helytartója lesz.

Ezért nagyon fontos, hogy értsd ezt a nagyon egyszerű dolgot.

Tök mindegy, hogy mennyire aranyos a momentumos srác, vagy szimpi az LMP-s csaj, ha az LMP és a Momentum elutasítja a koordinált indulást, akkor aki az LMP-s vagy Momentumos jelöltre szavaz, az arra szavaz, hogy a FIDESZ NYERJEN, HOGY ORBÁN MARADJON HATALOMBA. Pont, nincs más matek.

Lassan mondtam, hogy értsd. De fontos, hogy tényleg értsd!