Dögkeselyűk az Együtt hullája fölött

Alig pár napja, hogy az Együtt kihátrált Karácsony Gergely mögül, mert - ahogy a volt MSZP-s Szigetvári Viktor magyarázta - az MSZP is beállt mögé. Miután elárulták korábbi partnerüket, kiraktak még egy politikai bosszúpornót is.

Ezzel az Együtt erkölcsileg és politikailag is lenullázta magát - érdemes megnézni a Facebook oldalukat: úgy tűnik, 0 darab szavazójuk maradt.

És ahogy ilyenkor lenni szokott, a politikai hullára lecsapnak a politikai dögkeselyűk.

Először Ungár Péter, az LMP főállású szarkavarója, a fideszes nagyasszony, Schmidt Mária milliárdos fiacskája ígért rendteremtést a káoszba belefáradt Együtt-szavazóknak. Elég kemény jobbos duma, de ha ők ebben utaznak, lelkük rajta.

Aztán a Momentum adott ki közleményt, hogy befogadnák a Karácsony Gergelyt eláruló Együtt szavazóit.

Az Együtt amúgy sincs jó szériában: először Bajnai Gordon lépett le tőlük, majd a Szolidaritás tagjai váltak ki a pártból (és paktáltak le hétvégén Gyurcsánnyal), ezzel egy fővárosi és egy országgyűlési képviselőt buktak (Székely Sándor és Kónya Péter), aztán kilépett Pápa Levente alelnök, végül ezen a nyáron Szelényi Zsuzsanna távozott a pártból, és vitte magával parlamenti mandátumát is, így maradt háromból egy képviselőjük.

Tavasszal a Momentum elvitte a szavazóik nagy részét, és számos korábbi Együtt-politikust, többek közt a Göncz-unoka Benedek Mártont is. Komáromi Zoltán (választmányi alelnök, egészségpolitikus) már nyáron Botka oldalán tűnt fel az MSZP-ben, és újabb távozásokról hallani.

Nagyon úgy tűnik, az Együttet mostanra elérte a végzete, és a politikai riválisok lakomáznak a holttestükből.

segitseg.png

Címkék: együtt, lmp, Momentum